“Mamaie! Dacă îți cumpăr toată marfa, te duci acasă?”

Și i-am cumpărat tot de pe tejghea…și ceva de la colega de “bancă“, a început textul postării presedintelui CSM Bacău, Adrian Gavriliu.

Un lucru este cert: bătrânii încă nu realizează pericolul virusului. Piețele sunt pline și de vânzători și de cumpărători…în special vârstnici. Pentru că, pentru mine, cel mai frumos sentiment este atunci când pot ajuta un om, am decis azi să-mi donez o parte din salariul meu de director și să fac cumpărături unor bătrâni pe care sper să-i fi convins să stea în casă. Sau să iasă doar când e absolut necesar.” continuă Gavriliu.

Recunosc că am făcut-o și pentru mine. Mi-a crescut inima că am putut cumpăra de la bătrâni și să dăruiesc tot la bătrâni. Din păcate, pentru pandemia actuală, în farmacii n-am găsit decât vitamina C și șervețele dezinfectante. Țin la sintagma ” ajută și nu spune” dar, o î ncalc și profit și scriu, poate, poate, mă imită și alții.
Nu tre’ să fim egoiști să ne umplem doar propriile debarale, și cât putem să împărțim.
“Viața e scurtă” și “nu luăm nimic cu noi în mormânt” , sunt truisme cu valoare mare.
“, încheie Adrian Gavriliu textul postării care mi-a atras plăcut atenţia. Îl imităm şi noi? Putem face un gest asemănător?