Local

Întâlniri ale prefectului cu agenții economici. Vizită la stadionul Letea.

Prefectul Liviu Miroșenu și șeful Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale – Bacău s-au întâlnit cu reprezentanți ai mai multor firme din județul Bacău. Întâlnirile au avut drept scop analizarea posibilității ca acești agenți economici să confecționeze măști și combinezoane de protecție.

Intalnire cu agenti economici

Sunt preocupat de asigurarea aprovizionării unităților medicale și a farmaciilor cu toate echipamentele pentru protecție, mai ales în această perioadă de luptă împotriva coronavirusului.
Măștile și combinezoanele au un rol foarte important în protecția personalului medical și a cetățenilor și, prin urmare, vrem să nu depindem de importuri pentru aprovizionare.
Suntem bucuroși că putem găsi soluții la nivelul județului Bacău și îmi doresc ca această variantă identificată astăzi să devină una viabilă.
”, a ținut să precizeze prefectul Liviu Miroșeanu.

Stadionul Letea

Prefectul Liviu Miroșeanu, împreună cu reprezentanți ai Municipiului Bacău și ai Direcției de Sănătate Publică Județeană Bacău, s-au deplasat la Stadionul „Letea” pe care municipalitatea l-a pus la dispoziție pentru amenajarea unor spații de tratament împotriva coronavirusului.

Am participat la această acțiune pentru că trebuie să ne pregătim și pentru cel mai rău scenariu posibil, care înseamnă momentul în care toate locurile disponibile pentru tratarea pacienților cu coronavirus s-au epuizat.
Am văzut locația propusă de Municipiul Bacău și a rămas ca specialiștii DSP să discute cu autoritățile locale pentru stabilirea circuitelor medicale și obținerea autorizațiilor de funcționare.
La această soluție vom apela numai când cel mai rău scenariu se va concretiza! Dar trebuie să fim pregătiți!