“Diaspora noi te iubim! Dacă și tu ne iubești stai în casă!”

Inconştienţa celor întorşi din Italia şi mai ales a celor care nu au declarat adevărul la intrarea în ţară ne-a adus în stadiul în care mâine se va declara Stare de Urgenţă. Infectările cu virusul COVID-19 au avut loc în România doar în baza celor întorşi din Italia, 100%.

Reacţia lui Adrian Gavriliu de pe facebook e una chiar extrem de pertinentă în condiţiile în care românii nu au înţeles şi nici acum nu înţeleg pericolul la care suntem expuşi. Cazuri în care mătuşi, părinţi şi bunici întorşi din Italia şi care nu au recunoscut că vin din zone contaminate sau care nu au respectat carantina l-au făcut şi pe Gavriliu să aibă o reacţie vizavi de acest lucru.

Da, știu! Sunteți români și casa voastră e in România.
Știu că sunteți acuzați că vă remarcați doar la alegeri și că in rest, foarte mulți, ați uitat de România.
Eu nu vă condamn. Fiecare om are povestea lui in viață și de aia granițele sunt deschise pt libera circulație.
Și, mai știu că in străinătate câștigi material dar pierzi sentimental.
Și foarte mulți dacă și-ar câștiga banii in România ar rămâne acasă, nu ar pleca.

Dar, dragă Diaspora…dacă ești occidentală și educată, dacă ai mentalitate de om civilizat și responsabil, de ce vii să imbolnăvești și alți frați români de ai tăi?

Orice părinte responsabil, când e bolnav, se izolează in camera lui măcar, să nu-și imbolnăvească copilul. Orice bărbat responsabil nu-și sărută iubita când are herpes și orice părinte responsabil nu-și lasă copilul in colectivitate când e bolnav. Ca să nu-i imbolnăvească și pe alții.

La fel și tu, dragă Diaspora….fă-te bine mai intâi și apoi te așteptăm acasă!
Lasă-ne in sărăcia și durerea noastră, dar, măcar să fim sănătoși…dacă ne iubești
.” – Adrian Gavriu