Local

Cosmin Necula vrea un spital de campanie. A lansat deja invitaţii prefectului şi preşedintelui CJ.

Primarul Cosmin Necula e dispus să lase ranchiuna deoarte, aşa cum susţine într-o postare pe facebook şi să găsească împreună soluţiile cele mai bune pentru Bacău, în momentele în care ne aflăm în mijlocul unei pandemii.

El a lansat invitaţia prefectului judeţului Bacău, Liviu Miroşeanu şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Sorin Braşoveanu într-o postare în care vorbeşte despre strângere de mâini, despre posibilitatea amenajării unui spital de campanie şi despre sănătatea băcăuanilor.

În fața bolii nu avem culoare politică! Fac un apel către toți politicienii: în această situație de criza să lăsăm orgoliile și să luptăm împreună pentru Bacău!

Este datoria noastră, a celor care suntem în serviciul cetățenilor, să facem tot ce ne stă în putere pentru a proteja sănătatea și viața oamenilor pe care îi servim.

Eu aleg să las orgoliul la o parte, să nu fac calcule politice și strâng mâna celor care, în aceste momente, cu onestitate și responsabilitate vor să ofere soluții. Fac un apel către colegii mei, aflați de asemenea în serviciul public, indiferent de culoarea și simpatiile lor politice, să ne unim forțele pentru Bacău!

De aceea, îi invit pe dl. Liviu Miroșeanu, prefectul județului Bacău și pe dl. Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, la o discuție, mâine la ora 08.00, la sediul Stării Civile. Avem nevoie de o agendă comună, exclusiv în interesul băcăuanilor, avem nevoie de un traseu comun în care să protejăm cetățenii și să trecem cu bine peste acest impas.

Nu este timp de pierdut și nu este loc pentru ranchiună. Nu cred că în momentul de față putem finaliza Spitalul Municipal, în stadiul în care este acum – într-un termen foarte scurt. Dar putem gândi soluții care să cuprindă întregul complex medical băcăuan, de la reamenjări parțiale, la amenajarea de spații tip spital de campanie, incluzând atât Spitalul Județean, Spitalul de Pneumoftiziologie sau anumite pavilioane ale Spitalului Municipal.

Nu cred că o luptă între „palate” ne este benefică și nu cred că doar unii dețin soluțiile cele mai bune. În aceste momente lucrurile care ne despart sunt neînsemnate și sunt convins că, doar împreună putem să depășim această criză care ne afectează pe fiecare în egală măsură.’