Comunicat de presa

Activitățile comerciale sezoniere verificate de polițiștii locali.

Pentru asigurarea unui climat de comerț civilizat în municipiul Bacău, în perioada 25.02-09.03.2020, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activitate Comercială au efectuat verificări agenților economici care au desfășurat activități de comerț cu mărfuri specifice perioadei de primăvară (mărțișoare, flori, aranjamente florale și alte produse specifice), în locațiile autorizate și repartizate de Municipiul Bacău.

Verificările din această perioadă au vizat respectarea prevederilor legale privind existența Autorizațiilor de Amplasare și Profil de Activitate, menținerea ordinii și liniștii publice, a curățeniei și a altor aspecte ce intră în sfera de competența a instituției.

Astfel, au fost controlate 71 amplasamente din Piațeta Casei de Cultură și 75 de amplasamente din următoarele zone: Bulevardul Unirii, Calea Mărășești, Calea Republicii, str. Miron Costin, str. Milcov, str. Aprodu Purice, str. Mioriței, str. Ștefan cel Mare, str. Gării , str. 9 Mai. Urmare a verificărilor efectuate au fost întocmite 113 Note de control și aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.000 lei.

Menționăm că, sancțiunile aplicate au fost pentru nerespectarea amplasamentelor aprobate, neafișarea prețurilor și a denumirii agentului economic, precum și pentru comerț ambulant în alte locuri decât cele aprobate de către Municipiul Bacău.

Comunicat Politia Locala a Municipiului Bacau