Comunicat de presa

Noi măsuri preventive decise astăzi în şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă

Se va suspenda activitatea în toate creşele din municipiul Bacău, ca urmare a solicitărilor Direcţiei de Sănătate Publică.
Se va suspenda activitatea centrelor pentru persoane cu nevoi speciale şi a centrelor de zi pentru familiile cu nevoi speciale.
Se va suspenda activitatea de agrement la Bazinul de Înot (pentru sportul de performanţă vom permite în continuare accesul).

Totodată, având în vedere adresa primită de la Instituţia Prefectului precum şi propunerea doamnei dr. Doina Lazăr, consilier local, se va înainta Consiliului Local propunerea de alocare către Spitalul Judeţean a câtorva echipamente medicale de la Spitalul Municipal. Suplimentarea cu echipamentele specifice secţiei ATI este esenţială în eventualitatea în care va fi nevoie să sa fie tratate cazuri de Covid-19 la Bacău.

S-a convocat Consiliul Local în ședința extraordinară pentru mâine dimineață.

Râmân în vigoare şi măsurile luate in cursul diminetii:

Echipe mixte, formate de Poliția Locală și Direcția de Asistență Socială vor merge la persoanele în vârstă, care sunt singure, pentru a verifica starea lor de sănătate și necesarul de alimente și medicamente în această perioadă.

Locurile de joacă pentru copii se vor închide începând cu ora 18 pana la ora 7 dimineața pentru a fi dezinfectate.

S-a solicitat operatorului privat de transport public local să dezinfecteze mijloacele de transport la capăt de linie și se va asigura substanțele necesare pentru această operațiune.

Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie și toate școlile au fost alocate încă de săptămână trecută sume pentru achiziționarea de dezinfectanți și materiale igienico sanitare suplimentare.

Toate birourile și punctele de lucru cu publicul din primărie și din instituțiile subordonate sunt dotate cu soluții pentru dezinfectare.