Comunicat de presa

Măsuri disciplinare pentru doi polițiști locali.

”Având în vedere aspectele apărute în spațiul public cu privire la filmarea video în care doi funcționari din cadrul Poliției Locale Bacău au fost surprinși în ipostaze care aduc atingere imaginii instituției, conducerea Poliției Locale s-a autosesizat și a dat în competență Comisiei de Disciplină respectivele fapte.

În acest sens, Comisia de Disciplină în baza competențelor conferite de lege a analizat aceste aspecte, a efectuat cercetările asupra aspectelor sesizate iar în urma parcurgerii tuturor etapelor, a stabilit aplicarea unei măsuri disciplinare cu diminuarea drepturilor salariale cu 15% pe o perioadă de 6 luni.

Severitatea măsurii a fost impusă atât de faptul că, prin atitudinea celor implicați, s-a adus atingere prestigiului instituției dar și imaginii colegilor, polițiștilor locali, care își îndeplinesc zi de zi în mod conștiincios atribuțiile. De asemenea, celor sancționați li s-a pus în vedere faptul că, la următoarea abatere se va proceda la desfacerea raportului de serviciu.

SURSA: Politia Locala a Municipiului Local