Comunicat de presa

Până la 31 martie, interzis activităților cu participare mai mare de 1.000 de persoane!

Prefectul Liviu Miroşeanu s-a întâlnit cu conducătorii instituțiilor D.S.P., D.S.V.S.A., I.S.J., I.J.J., I.S.U., I.P.J. Au fost analizate măsuri dispuse la nivel central privind gestionarea COVID 19.

Astfel, și la nivelul județul Bacău se impune, până la data de 31.03.2020, interzicerea oricăror activități care presupun participarea unui număr mai mare de 1000 de persoane iar, pentru activitățile cu un număr mai mic de 1000 de persoane, măsura va fi adoptată la nivel local, pentru fiecare eveniment în parte, pe baza unei analize a riscurilor și a tipului de activitate, cu avizul prealabil al DSP.

Aceste măsuri se pot prelungi și după data de 31.03.2020, în funcție de evoluția infecțiilor cu SARS – CoV-2. Măsura vizează atât activitățile publice cât și cele private desfășurate în interiorul unor incinte sau în aer liber.

Am discutat cu șefii instituțiilor responsabile și am stabilit împreună măsuri necesar a fi aplicate pentru desfășurarea acelor activități cu un număr mai mic de 1000 de persoane, astfel încât să poată fi asigurată protecția cetățenilor și a se ține sub control situația monitorizării simptomatice la nivelul județului Bacău”, a declarat prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu.