National

Decizie de ultim moment în privința școlilor din România. De miercuri se închid!

UPDATE: S-a aprobat închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 11.03.2020. Recomandarea fermă către copii și părinții acestora de a petrece cât mai mult timp la domiciliu, evitând spațiile publice aglomerate.

Școlile din România vor închise începând de miercuri, 11 martie, timp de o săptămână. Măsura urmează să fie anunțată într-o conferință de presă, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Decizie de ultim moment în privința școlilor. Monica Anisie, ministrul interimar al Educației, a anunțat, astăzi, că toate olimpiadele și concursurile sportive vor fi suspendate în această perioadă.

Ministrul interimar al Educației din România a făcut apel la calm în timpul unei intervenții televizate la Digi24. Monica Anisie spune că nu există, deocamdată, motive de alarmă. „Părinții, elevii să meargă la școală și, pe această cale, fac un apel la autoritățile publice locale să acorde o atenție sporită școlii, să doteze cu săpun, cu dezinfectant, cu tot ceea ce trebuie pentru a preveni cazurile de îmbolnăviri și pentru a crea o stare de bine copiilor la școală. Cred că panica nu ne face bine și avem atâtea lucruri bune de făcut la școală sau la universitate. Dacă nu se întâmplă să avem niciun caz confirmat, nu văd de ce am intra într-o panică din aceasta din care nimeni nu cred că iese bine”, a declarat Monica Anisie, la Digi 24. Ministrul interimar al Educației a mai spus că dacă vor exista foarte multe cazuri de COVID-19, va trebui să se găsească o soluție de realizare a cursurilor online. În școlile din România sunt confirmate deocamdată patru cazuri de elevi cu infecție COVID-19, trei din Timiș și unul din Hunedoara.

Ministrul de interne, în schimb, la conferința de presă de duminică noaptea, a afirmat că problema închiderii școlilor va fi luată în discuție la ședința azi a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.