Local

Dorin Chirilescu, ”încăpăţânatul” de serviciu!

Finanţarea europeană a Centurii are ceva probleme despre care băcăuanul a scris în articolul de la sfârşitul lunii trecute şi în săptămâna ce a trecut i-a venit o idee ce ţine de interesul acordat acestui proiect. A trimis solicitări oficiale către domnul Director General al Direcției Generale de Programe Europene Infrastructură Mare – Ministerul Fondurilor Europene, Cristian Mărișteanu (destinatarul scrisorii venite din partea Comisiei Europene), precum și către 8 europarlamentari români din Parlamentul European, membri în comisiile pentru Dezvoltare Regională (REGI) și Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI).

Liniştea aşternută pe plan local şi naţional, una care ne plasează într-o stare de nesiguranţă privind finanţarea, la făcut pe Dorin Chirilescu să scrie un articol în care menţionează numele europarlamentarilor ce au primit solicitări din partea lui.

”Subiectul finanțării europene a proiectului de realizare a Centurii Ocolitoare a Municipiului Bacău este fără echivoc, unul de importanță regională și publică.

Pentru că sunt un încăpățânat incurabil atunci când e vorba de proiecte sau demersuri începute, am continuat să încerc să găsesc soluții pentru deblocarea procesului de aprobare a solicitării de finanțare cu fonduri europene.

După o liniște totală din partea autorităților locale sau naționale privind acest subiect, cred că cele aproape patru săptămâni rămase până la termenul limită înaintat de Comisia Europeană până la care trebuie să trimitem răspunsurile la întrebările formulate, trebuie gestionate în mod eficient dacă ne dorim cu adevărat un deznodământ pozitiv.

Miercuri și joi am trimis solicitări oficiale către domnul Director General al Direcției Generale de Programe Europene Infrastructură Mare – Ministerul Fondurilor Europene, Cristian Mărișteanu, destinatarul scrisorii venite din partea Comisiei Europene, precum și către opt europarlamentari români din Parlamentul European,membri în comisiile pentru Dezvoltare Regională (REGI) și Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI).

De ce către membrii acestor două comisii?

Deoarece problemele identificate de către comisie sunt legate de mediu (ENVI), iar Comisia REGI este cea care colaborează cu comisarul European pentru dezvoltare regională, cel care administrează POIM – Programul operațional de infrastructură mare (prin care sunt finanțate cele  importante proiecte din România).

Cine sunt europarlamentarii români ce fac parte din comisiile REGI și ENVI?

Comisia REGI
Comisia ENVI

Sursă fotografii: https://www.europarl.europa.eu/

Am trimis câte o scrisoare deschisă pentru fiecare dintre cei opt europarlamentari din comisiile menționate, pentru a solicita sprijin spre a găsi soluții pentru rezolvarea situației privind finanțarea europeană a centurii Bacăului.

Sper să reușim să identificăm cele mai bune soluții pentru a evita anularea finanțării europene pentru proiectul de realizare a centurii ocolitoare a municipiului Bacău.

Voi reveni în scurt timp cu răspunsurile primite la solicitările oficiale pe acest subiect de interes public.”