Comunicat de presa

Conflict între minori, aplanat de polițiștii locali

Marți, în jurul orei 8.00, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Evidența Persoanei, în timp ce asigurau măsurile de ordine publică în apropierea Colegiului Economic „Ion Ghica”, s-au autosesizat cu privire la faptul că trei tineri care se deplasau spre zona centrală a orașului au început, în fața instituției de învățământ, să profereze expresii și cuvinte jignitoare provocând un conflict spontan.

Polițiștii locali au intervenit aplanând starea conflictuală și au identificat persoanele participante la acest incident: M.M.R. în vârstă de 17 ani, din Bacău, L.D.F de 17 ani din comuna Hemeiuș și D.N.A de 17 ani, din comuna Filipeni. Din discuțiile purtate cu aceștia a reieșit faptul că sursa conflictului este o elevă de la un liceu din municipiul Bacău.

Pentru săvârșirea în public de astfel de fapte, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace participarea efectivă la scandal în locuri publice cele trei persoane au fost sancționate conform Legii nr. 61/1991 cu amendă în valoare de 100 lei fiecare.