Sondajul TV Urban şi rezultatele încrederii politice. Alianţa, 49%.

Sondajul creat de Urban TV, cel în care întrebam urmăritorii despre ce opţiuni politice ar avea în acest moment, luând în calcul formaţiunile politice ale anului 2020, a avut 961 de răspunsuri.

Se pare că USR e încă într-o pasă bună în acest moment, voturile de încredere adresate acestui partid ajungând la 35% (332 voturi). Partidul aflat la guvernare acum, PNL, a obţinut 23% (223 voturi) din încrederea oferită pentru alegerile locale.

Aflat într-un oarecare impas, cu niscaiva ieşiri furtunoase ale candidatului la primărie votat în cursa internă, PLUS obţine 14% (138 voturi) şi împreună cu USR, dacă vor merge în Alianţă, ar obţine un 49% procent de încredere în cercul de urmăritori al Urban TV.

Surpriza ar fi provocată de PMP care a obţinut 12% (117 voturi) în acest sondaj, rezultat peste cel obţinut de PSD ( 5% – 45 voturi) şi ALTERNATIVA DREAPTĂ (altă surpriză a sondajului) cu 6% (62 voturi obţinute.

Sub pragul de 5% se afla ALDE, PARTIDUL BĂCĂUANILOR şi PRO ROMÂNIA care împreună au obţinut acest procent.

Sondajul e creat pentru a testa ”bula” TV Urban şi ca orice alt sondaj, nu poate reflecta realitatea rezultatelor din ziua alegerilor. Poate eventual să atragă nişte semne de întrebare pentru cei care încă nu s-au hotărât încotro să meargă în ceea ce priveşte lupta politică.