Comunicat de presa

”Reparații capitale, modernizare și eficiență energetică” la Spitalul Municipal din Onești.

Spitalul Municipal ”Sf. Ierarh Dr. Luca” din Onești va beneficia de sprijin financiar din partea Consiliului Județean Bacău pentru ”Reparații capitale, modernizare și eficiență energetică”.

            Acordul de asociere între cele două instituții pentru acordarea acestui sprijin a fost semnat astăzi, 22 februarie, la Onești, în prezența eurodeputatului Dragoș Benea, a conducerii Consiliului Județean, a reprezentanților spitalului oneștean precum și a consilierilor locali ai municipiului.

            Lucrările de reparații și modernizări de la Spitalul din Onești vor fi realizate cu fonduri europene, proiectul fiind unul câștigător în cadrul schemei de finanțare prin Programul Operațional regional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 5,8 milioane de euro, bani asigurați prin POR, la care se adaugă o contribuție proprie de 919 000 de euro (inclusiv TVA). Deoarece suma reprezentând contribuția proprie este foarte mare pentru bugetul Primăriei Onești, Consiliul Județean va acorda sprijin, acoperind din bugetul propriu 95% din sumă.

            Beneficiile realizării investiției se reflectă în reducerea costurilor de întreținere a imobilelor, a emisiilor de bioxid de carbon, creșterea eficienței energetice a clădirilor spitalului, fiind îmbunătățite astfel condițiile asigurate celor 160.000 de pacienți/an, beneficiari ai serviciilor medicale acordate care provin atât din municipiul Onești, orașele Tg. Ocna, Slănic Moldova, Dărmănești, cât și din zona rurală limitrofă.

            ”Suportul financiar al Consiliului Județean vine să se adauge investițiilor de peste 3,2 milioane de euro, pe care instituția le-a realizat în decursul ultimilor ani în spitalul oneștean printre care amintesc reabilitarea și modernizarea Compartimentului de Primiri Urgențe, în valoare de 1,5 milioane de Euro, finanțarea fiind asigurată în proporție de 95% de Consiliul Județean precum și modernizarea secțiilor de medicină internă, neurologie și ORL-oftalmologie, investiție de 1,7 milioane de euro, finanțată 90% de Consiliul Județean”, a subliniat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.

            În prezent se lucrează la reabilitarea sediului Serviciului de Ambulanță din Onești, valoarea proiectului fiind de aproape 300 000 de Euro.