Primarul Viziteu vrea trenuri urbane de la Gară la Aeroport!

USR Bacău a anunţat un proiect inedit pentru municipiu, anume, un altfel de transport urban, cel ce poate folosi linia de cale ferată dintre Gară şi zona Aeroportului. După consultarea unor specialişti din cadrul transportului feroviar, formaţiunea politică menţionează faptul că traficul s-ar decongestiona semnificativ în urma finalizării acestui proiect.

Cunoscând bine zona de sud a oraşului, acolo unde se vorbeşte despre linia ferată funcţională, vreau doar să le atrag atenţia acestora că e doar ceva lipsuri de cale ferată, efectiv, undeva prin zona Liceului Mangeron, în rest, doar trenurile lipsesc, alea faine din fotografia postata în proiect.

USR Bacău vorbeşte despre nişte costuri care nu vor fi deosebite, însă detaliile legate de achiziţionarea unor locomotive plus vagoanele aferente, coroborat cu miniperoanele dorite, plus infrastructura reconfigurată în zonele în care linia ferată întâlneşte străzile municipiului, vor depăşi clar costurile proiectelor măreţe ale actualului primar.

Iată ce a scris USR Bacău în această dimineaţă:

”Trenul urban este un proiect care se poate implementa imediat, fără costuri deosebite. Este vorba despre punerea în folosință, pentru transportul de persoane, a liniei de cale ferată care face legătura dintre Gara Bacău și zona aeroportului.

Pentru descongestionarea traficului din zona de sud a orașului, intrarea dinspre București, îmi doresc să ofer băcăuanilor posibilitatea folosirii trenului urban.

Se vor amenaja stații cu mini-peroane în punctele de legătură cu orașul. În acest mod, ne vom folosi de un transport ecologic, rapid, între zona gării-cartierul CFR-Parcul Cancicov-Poliția Județului-Elmet-Tache-aeroport. Am luat legătura cu specialiști din domeniul transportului feroviar, linia este funcțională, există operatori privați interesați iar transportul cetățenilor va intra în aceeași categorie cu transportul public rutier, cu aceleași beneficii din partea primăriei.”