Comunicat de presa

O intervenție la fiecare 31 de minute

În intervalul 18 ianuarie, ora 08:00 – 19 ianuarie, ora 08:00, pompierii militari băcăuani au desfășurat un număr de 46 de misiuni, din care 12 incendii (două incendii produse la construcții, 10 arderi necontrolate – vegetație uscată), 11 misiuni în sprijinul comunităților: o misiune acordare asistență persoane, opt misiune recunoaștere, o misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și o misiune transport apă menajeră. Totodată, salvatorii au desfășurat și 23 misiuni de acordare prim ajutor.

Una dintre situațiile relevante a avut loc în data de 18 februarie a.c., la ora 15:27, în orașul Slănic Moldova, strada Florilor, când salvatori au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.

Imediat, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de intervenție cu apă și spumă, precum și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, încadrate cu 11 militari. De asemenea, a fost anunțat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Slănic Modova care s-a deplasat cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă, încadrată cu cinci voluntari.

La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat că incendiul se manifesta atât la nivelul acoperișului casei, cât și în interior în două camere.

Prin intervenția promptă și rapidă a pompierilor salvatori incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Flăcările a fost lichidate după aproximativ două ore și jumătate, din momentul anunțării, cauza probabilă fiind jar, scântei căzute din sistemul de încălzire.

În urma incendiului au ars aproximativ 120 metri pătrați din suprafața acoperișului și bunuri materiale din două camere.