Comunicat de presa

Intervențiile pompierilor băcăuani din ultimele 24 ore.

În ultimele 24 de ore pompierii militari băcăuani au acționat pentru un număr de 37 de misiuni, din care 12 incendii (un incendiu produs la o clădire dezafectată, 11 arderi necontrolate – vegetație uscată), opt misiuni în sprijinul comunităților: cinci misiuni acordare asistență persoane, o misiune de asanare, o recunoaștere, o misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și o misiune pentru asigurarea unor elemente de construcție. Totodată, salvatorii au desfășurat și 17 misiuni de acordare prim ajutor.

Numărul incendiilor produse la vegetația uscată continuă să se mențină la un nivel ridicat. Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, cetățenii trebuie să conștientizeze riscurile la care se supun atunci când efectuează igienizarea terenurilor fără respectarea condițiilor prevăzute de lege.

În anul 2019, pe teritoriul judeţului s-au înregistrat 395 de incendii de vegetaţie uscată și arderi necontrolate. De la începutul anului 2020, până în prezent au fost înregistrate 94 de incendii de vegetație uscată și arderi necontrolate. Principala cauză probabilă a acestor incendii o constituie utilizarea focului deschis.

Numai în ultimele 24 de ore pompierii militari băcăuani au intervenit la 11 incendii de vegetație uscată, ce s-au manifestat pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare.

Echipaje de pompieri împreună cu alți reprezentanți ai autorităților locale au acționat unitar pentru evitarea propagării flăcărilor la locuințele aflate în proximitatea zonelor de manifestare a incendiilor, precum și pentru limitarea potențialelor efecte. Prin efort susținut, nu au fost înregistrate victime în niciunul dintre aceste cazuri.