Logica locurilor de parcare nou înfiinţate. Niciuna.

Observi uşor lucrurile noi apărute în oraşul în care se întâmplă atât de rar câte ceva. Nu ai cum să treci pe lângă o nouă ”realizare” şi să n-o observi. Şi începi analiza. E bun? E necesar? E corect realizată? Deh, cârcoteală de mahala urbană, că tot n-ai decât opţiunea votului o dată la 4 ani.

Zilele trecute am observat o nouă parcare, nu ştiu cam cât de nouă dar cu siguranţă nu-i una cu vechime. În zona Tic Tac, lângă Mc Donald’s, vizavi de noua clădire impetuasă a clinicii aflată în construcţie. O bucăţică de teren accidentat, plină de gropi şi fără vreo ”arătare” specifică unei parcări. Nici celebrele dungi trase de sesepişti nu există în locaţia cu pricina. Însă, indicatorul cu tarifele stă falnic undeva în mijlocul parcării.

Şi mă gândesc instantaneu la o logică a parcării apărute într-un perimetru în care investiţia administraţiei e ZERO. Niciuna, îmi zic în sinea mea. Poate că doar strângerea de bani la buget o fi fost singura dorinţă a gospodarilor responsabili şi nicidecum confortul şoferilor ce pot parca în siguranţă autoturismele.

Mă gândeam că în momentul în care ”amenajezi” o parcare în care să taxezi contribuabilul, bagi mâna în buzunar, investeşti, amenajezi, creezi siguranţă şi confort, apoi taxezi. Mi s-ar fi părut corect. Aşa însă, nu văd logica apariţiei acestor maidane pe post de locuri de parcare. Dar poate-s eu prea pretenţios…