Ghinghes Out! Asta vrea Biroul Naţional PLUS. Săbiile sunt ascuţite.

Am comentat la momentul intrării lui Ghingheş în partidul lui Cioloş că ar fi cel mai mare plus pentru PLUS. Alţii au scris că e în ”plus” fiind ironici dar n-am fost de acord. Fără el, părerea mea, partidul nu putea răzbate într-o eventuală candidatură la Primăria Bacău din vara acestui an.

Am comentat apoi despre războiul pornit în Alianţă şi scriam că e doar începutul. Astfel, citim în zdbc.ro despre o eventuală invalidare a candidaturii la Primărie a lui Ghingheş dacă nu se retrage de unul singur din competiţie. Biroul Naţional PLUS spune că imaginea e afectată de ”ieşirea” lui Cristian Ghingheş dar acesta spune că nu va renunţa la candidatură şi aşteaptă competiţia internă a Alianţei şi confruntarea unu la unu.

Cristian Ghingheş spune, conform aceluasi articol din zdbc.ro că nu va renunţa în lupta pentru Primărie şi va candida ca independent, poziţie din care în 2016 a reuşit un nesperat 13% procent de vot.

Lucian Stanciu Viziteu nu a reacţionat nici la invitaţiile lui Ghingheş pentru confruntare publică în urmă cu câteva zile şi nici până acum, la noul scandal apărut în Alianţa USR-PLUS Bacău. Neînţelegerile din grupurile politice apar zilnic şi se nasc în contextul campaniei electorale ce bate la uşă. Recent şi la Slănic Moldova e un focar de scandal politic între primarul în funcţie şi viceprimarul, ambii provenind din PNL.