Local

Când doi se bat pentru merele căzute la baza pomului, al treilea le culege direct de pe ramuri.

Zilele par sa fie numarate pentru Daniela Titaru la sefia DGASPC Bacau, dupa scandalul urias izbucnit zilele trecute in mass media locala. In urma trimiterii in judecata, sefa institutiei, daca e sa se respecte legea, ar trebui suspendata din functie.

Deputatul Lucian Viziteu explica asta in comunicatul trimis presei si specifica si ilegalitatea situatiei, conform Legii 188 din 1999.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, cere președintelui Consiliului Județean Bacău suspendarea din funcția de director al DGASPC a Danielei Țîțaru, în urma trimiterii acesteia în judecată pentru fals în declarații. Conform Legii 188 din 1999 privind statutul funcționarului public, cu adăugirile ulterioare, trimiterea în judecată aduce automat suspendarea din funcția deținută.

Este un demers corect în concordanță cu legislația în vigoare dar și a politicilor publice a Uniunii Salvați România. Sper că domnul președinte al Consiliului Județean să treacă peste faptul că doamna Țîțaru este colegă de partid cu domnia sa și să aplice prevederile legale, dat fiind faptul că direcția este în directa sa subordine. În cazul de față nu mai este vorba despre suspiciuni, articol de presă sau cercetare penală, ci de o trimitere în judecată pentru fals în declarații”, a declarat deputatul Stanciu Viziteu.

Desi, partidele puternice ar fi trebuit sa invete ceva din promovarea sau mentinerea ”penalilor in functii publice”, se pare ca le ofera ”confortul” maxim celor de la USR care pot arata cu degetul spre PSD si PNL, partidele care pare sa se joace cu focul.

Daniela Titaru a fost trimisa in judedaca zilele trecute pentru fals in declaratii si acest lucru poate cantari greu in imaginea filialei locale PSD.

One thought on “Când doi se bat pentru merele căzute la baza pomului, al treilea le culege direct de pe ramuri.

Comments are closed.