Avertizare meteo de vânt puternic, lapoviță, ninsori și viscol!

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 10 februarie, ora 18:00 – 11 februarie, ora 20:00
Fenomene vizate: intensificãri susţinute ale vântului, viscol, vizibilitate redusã
Zone vizate: zona înaltã de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa-Nãsãud, Mureş, Suceava, Neamţ, Bacãu, Cluj şi Bihor.

În intervalul menţionat în zona înaltã de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa-Nãsãud, Mureş, Suceava, Neamţ, Bacãu, Cluj şi Bihor vor fi intensificãri susţinute ale vântului cu rafale de peste 90…120 km/h şi temporar va ninge viscolit, determinând scãderea vizibilitãţii sub 50 m.

Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor depăși local 15 l/mp și izolat 20…25 l/mp, iar la atitudini în general de peste 1500 m se va depune strat consistent de zăpadă. 

Intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45…55 km/h, vor fi și în restul teritoriului. Precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță se vor semnala și în celelate regiuni, izolat vor fi condiții de polei, iar în sud-vest, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.

COD GALBEN 

În intervalul 11 februarie, ora 20:00 – 12 februarie, ora 20:00, în zona înaltă de munte, vântul va prezenta intensificări cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Please follow and like us: