Pareri

PLUS rămânea pe MINUS fără Ghingheş.

Clar că deranjez din nou pe cineva, dar asta se va întâmpla ori de câte ori îmi dau cu părerea despre ce văd în zona politicului băcăuan. Toate partidele susţin fără discuţie, libera exprimare şi libera opinie în spaţiul public, însă li se încreţesc frunţile când nu-i de bine. Vreau să vorbesc despre PLUS, partidul pe care nu l-am văzut la rampă cu ceva inedit de la alegerile europarlamentare şi până la finalul anului 2019 şi lucrul ăsta poate fi susţinut de mulţi băcăuani simpli.

Cu siguranţă au oameni valoroşi în echipă, oameni ce pun temelie filialei locale, cu siguranţă pun la punct strategii economice, politice şi sociale cu care să atace ”localele” din vară şi poate că e unul din motivele pentru care, personal, i-am ştiut doar stând în ”barlog”. ”Iarnă” lungă pentru membrii şi conducerea PLUS aş putea zice şi asta nu i-a ajutat deloc.

Însă a venit momentul în care Ghingheş, consilierul independent a intrat în PLUS şi recent a câştigat competiţia internă pentru candidatura la alegerile locale, candidatură ce se va ”duela” (pe la Bucureşti cu siguranţă) cu deja alesul Viziteu de la USR Bacău. Personal, consider momentul, unul în care PLUS a revenit de pe MINUS. Bacăul şoşoteşte pe la colţuri aceeaşi opinie şi cu siguranţă acest lucru e cunoscut şi de Ghingheş şi de conducerea PLUS. A fost cu noroc pentru filiala locală a partidului condus de Cioloş şi fără această ”gură de oxigen”, PLUS rămânea tot pe la un 2-3 % într-un eventual sondaj local (şi n-aş vrea să-i supăr din nou pe cei din conducerea partidului, filiala locală). Bărbăteşte e să recunoaştem că filiala locală PLUS are un atu avându-l în echipa ambiţioasă pe Ghingheş.

Stau şi mă gândesc cine s-ar fi putut bate de la egal la egal cu Viziteu dacă nu apărea tânărul Ghingheş. Cam nimeni. După ce am văzut în campania internă o pagină de idei privind administraţia locală pe următorii 4 ani, cred că Viziteu putea dormi liniştit până în vară fără să de-a vreun semn că mai ”respiră” politic şi tot câştiga. Ghingheş însă, ştie să facă gălăgie, ştie să atace şi ştie să regizeze o campanie în care adversarul e unul redutabil. Şi chiar e mai bine aşa, fără să asistăm plictisiţi la monotonia declaraţiilor ”putrezite” pe facebook şi apropouri ieftine.

PLUS rămânea pe MINUS fără Ghingheş şi cred că e necesar să recunoaştem asta pentru a fi bărbaţi în politica internă. În timp ce PNL nu prea scoate sunete pe plan local, ALDE şi PMP deocamdată fac joc de glezne, restul partidelor nu activează pe plan local, doar Ghingheş şi Benea mai animează show-ul politicii locale cât de cât.

”Sa vă fie de bine PLUS”, e poate urarea perfectă pentru partidul pe care de altfel îl apreciez.

One thought on “PLUS rămânea pe MINUS fără Ghingheş.

Comments are closed.