Local

Daniela Tiţaru, şefa DGASPC Bacău în prim plan cu un nou scandal.

Presa locală duduie cu un alt subiect de actualitate, unul în care iese la rampă (din nou), Daniela Tiţaru, şefa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Consilierul PLUS Bacău, Cristian Ghingheş vorbeşte despre două apartamente pe care şefa serviciului le are în proprietate şi despre apartamentul obţinut cu dosar la ANL. Că deh, nu-i uşor cu familie numeroasă.

La momentul obţinerii acestui apartament prin ANL, doamna Tiţaru a omis să menţioneze că are în proprietate două apartamente şi a făcut acelaşi lucru şi în declaraţia de avere. În acest moment, şefa DGASPC-ului este trimisă în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului Bacău pentru 7 acte materiale de fals în declarații. Acest fals în declaraţii ar fi ajutat-o să obţină locuinţa ANL şi acum, Daniela Tiţaru trebuie să explice acest lucru în faţa judecătorilor.

Deşi apartamentele ANL sunt destinate familiilor cu venituri mici, fără posibiliăți ori la început de drum, acestea au fost obţinute şi de persoane ce au salarii de mii de lei lunar şi care sunt destul de înstărite.

Ceea ce n-a menţionat presa e că mai multe persoane din cadrul Direcţiei peste care e şefă Daniela Tiţaru, deţin o locuinţă ANL şi asta pentru că, probabil posibilităţile familiilor sunt inferioare celor care lucrează în privat pe minimum pe economie. Surse demne de încredere vehiculează faptul că ar fi vorba despre doi educatori de la Centrul Morcoveaţă, plus şefa de acolo, doamna Delia Colac, 3 persoane de la Centrul Ghiocelul unde se vehiculează şi numele Donosă şi vreo 6 de la centrul de pe Condorilor. Familie mare la DGASPC Bacău. Una în care posibilităţile au permis obţinerea unei locuinţe de serviciu pentru care chiria e modică.

Ne întrebăm dacă e sau nu vreo legătură între dosarul doamnei Tiţaru şi celelalte persoane care deţin un apartament ANL, moment în care toţi sunt angajaţi ai DGASPC, lucru pe care justiţia băcăuană ar trebui să-l investigheze printr-o reverificare a dosarelor depuse la acel moment.

Drept la replica oferit d-lui Donosa:

Ca urmare a publicării articolului ”Daniela Tiţaru, şefa DGASPC Bacău în prim plan cu un nou scandal.” pe siteul urbanbacau.ro în data de 9 februarie referitor la implicarea directorului general Daniela Titaru într-un scandal cu apartamente ANL domnul Donosă angajat al DGASPC Bacău din 2005 a cărui nume a fost vehiculat în respectivul articol prezintă dreptul la replică menţionând următoarele aspecte:

Domnia sa nu a fost şi nu este beneficiar al fondului locativ ANL. Persoana este beneficiară a unei locuinţe sociale repartizată în anul 2009 în urma unor audienţe atât la fostul primar Sechelariu şi fostul primar Stavarache, la baza acordării acestei locuinţe stând faptul că domnul Donosă este tatăl a doi copii unul dintre ei fiind încadrat în grad de handicap. Prin urmare, domnul Donosă, consideră că articolul publicat pe site-ul urbanbacau.ro este tendenţios, dezinformând opinia publică asupra integrităţii şi moralităţii domniei sale şi a întregii familii, drept pentru care îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă societatea media Urban Media Advertising, invocând în acest sens despăgubiri morale şi devoalarea identităţii angajatei din cadrul DGASPC Bacău care a pus la dispoziţie aceste date cu caracter fals.”