600.000 de copii români trăiesc în afara graniţelor!

Exodul tinerilor a luat amploare în ultimii ani, aşa încât jumătate dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 34 de ani şi-au făcut planurile să plece din România. Structurat, sondajul arată că aproximatin 48% dintre studenţi au plănuit deja plecarea în afara graniţelor ţării după ce termină studiile.

Tinerii susţin că îşi doresc să plece în străinătate pentru salariile mai mari practicate de companiile aflate în afara graniţelor ţării. România se află pe primul loc într-un studiu realizat la nivelul Uniunii Europene care arată că aproximativ 600.000 de copii cu vârste între 0 şi 19 ani au plecat din ţară.

Fenomenul nu este ireversibil din moment ce alte ţări s-au aflat în aceeaşi situaţie cu ani în urmă dar, după ce au luat măsuri pentru a micşora amploarea exodului, acum se află în altă situaţie. Portugalia şi Spania s-au confruntat cu aceeaşi situaţie însă au ştiut cum să folosească fondurile europene, au creat locuri de muncă şi au scos la suprafaţă diverse oportunităţi ce a stopat migraţia .

Please follow and like us: