International

Tibi Ușeriu a încheiat pe poziția a doua ultramaratonul Yukon Arctic Ultra.

Tibi Ușeriu a terminat în această seară, ultramaratonul Yukon Arctic Ultra 2020, desfășurat în Canada. Românul a trecut linia de sosire al 2-lea, fiind unul dintre cei doi sportivi care au reușit să parcurgă întreaga distanță a maratonului.

Sportivul Tibi Ușeriu a terminat al 2-lea, după 7 zile de competiție, cursa de la Cercul Polar. Ultramaratonul a fost câștigat de elvețianul Fabian Imfeld. Cei doi sunt singurii dintre cei 23 de concurenți din acest an care au reușit să parcurgă tot traseul.

Ușeriu a acuzat probleme cu stomacul și a suferit, după primele 4 zile ale concursului, o degerătură la picior.

În 2019, tot din cauza unor probleme medicale, Tibi Ușeriu a abandonat cursa. El a mers aproximativ 100 de kilometri în 24 de ore la temperaturi de -38 de grade Celsius, iar la a 2-a oprire, medicii care i-au făcut controlul de rutină l-au anunţat că trebuie să se retragă. A fost transportat cu elicopterul la spitalul din Whitehorse, Canada, pentru îngrijiri de specialitate, pentru că avea degerături.

Tibi Ușeriu este singurul maratonist român care a participat la Yukon Arctic Ultra, unul dintre cele mai grele de pe planetă care se desfășoară în Canada, într-o zonă sălbatică, la temperaturi care pot ajunge până la – 50 de grade Celsius.