Local

Cum se circulă în județul Bacău.

La această oră, se circulă pe toate drumurile naționale, partea carosabilă fiind umedă cu porțiuni uscate. Este viscol de jos, cu vânt de 40-60 km/ora, fără precipitații.
În timpul nopții s-a acționat cu 6 autospeciale tip ARD, 32 ATB auto basculante cu răspânditor și lama de zăpadă și 10 Unimoguri cu răspânditor și lama de zăpadă, precum și cu material antiderapant.
Echipele DelGaz Grid au acționat în cursul nopții pentru remedierea defecțiunilor la rețelele de energie electrică, din cauza vântului puternic, astfel că, la ora 05.00, din 8 localități afectate total aseară, mai erau 4 (Corbasca, Huruiești, Orbeni, Larguta) și din 8 localități afectate parțial, au mai ramas 5 (Bârsănești, Moinești, Solonț, Tătărăști, Ungureni), consumatori nealimentati fiind 4222, linii electrice nealimentate parțial – 6, posturi de transformare nealimentate – 48.
În prezent, 3 echipe din cadrul DelGaz Grid lucrează pentru remedierea defecțiunilor.
Situația este monitorizată permanent, acționându-se sistematizat de către toate instituțiile responsabile din Comitetul județean pentru situații de urgență, sub coordonarea prefectului județului Bacău, Liviu Alexandru Miroșeanu.