Vreme

Vine gerul! Temperaturile vor coborâ până la -20°C!

În acest weekend vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar va fi rece, local geroasã dimineaţa şi mai ales noaptea.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 şi 4 grade, iar cele minime între -18 şi -3 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Pe fondul cerului mai mult senin, valorile minime vor coborâ în noaptea de Sâmbătă spre Duminică, dar şi în dimineaţa zilei de Luni,  spre -20 de grade. Cele mai scăzute minime vor fi atinse în zonele depresionare, dar gerul va fi resimţit în toată ţara.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri pe crestele montane, în Moldova, Dobrogea şi Bãrãgan. Astfel senzaţia de rece va fi deosebit de accentuată.

Temperatura minimă absolută a lunii februarie, în România, este -38,0 ºC şi a fost înregistrată în data de 10 februarie 1929, la staţia meteorologică Vf. Omu. Tot în acelaşi an, în perioada 9-11 februarie, s-au înregistrat minime absolute la 24 de staţii meteorologice. Putem menţiona: -35,0 ºC la Joseni (cu denumirea de Gheorghieni în anul 1929) şi -33,8 ºC la Predeal.

Sursa: jurnaldevreme.ro