International

Numărul deceselor provocate de coronavirus a urcat la 427!

Hong Kong a raportat marți primul deces din cauza noului coronavirus, aceasta fiind a doua persoană din afara Chinei continentale ucisă de epidemia care a provocat până acum aproape 420 de victime, răspândindu-se tot mai mult prin lume și provocând temeri în privința economiei globale, transmite Reuters. În ultimele 24 de ore au fost evacuați și mai mulți cetățeni străini din orașul Wuhan, iar mii de persoane sunt blocate pe o navă de croazieră japoneză după ce un pasager a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Președintele chinez Xi Jinping ”strălucește prin absență” în această perioadă în care guvernul se luptă cu epidemia. Cea mai recentă apariței publică a avut loc pe 28 ianuarie, când s-a întâlnit cu directorul OMS în Beijing și a spus că el ”comandă personal” eforturile contra coronavirusului.

Totuși, Xi pare că se ferește să fie asociat cu lupta guvernului împotriva epidemiei. NU a fost văzut vizitând spitale, doctori sau pacienți, în condițiile în care premierul Li Keqiang a vizitat Wuhan, epicentrul epidemiei.

Sursa: hotnews.ro