Politica

430.000 de euro pentru mitingul PSD împotriva justiției din 9 iunie 2018!

PSD nu poate justifica facturile plătite pentru organizarea mitingului din 9 iunie 2018, din Piața Victoriei. Un miting „spontan”, violent anti-justiție, care a costat partidul lui Dragnea 430.000 de euro, dezvăluie Radio Europa Liberă.

Deși PSD s-a lăudat mereu în spațiul public cu forța sa organizatorică, partidul condus atunci de Liviu Dragnea a încheiat un contract cu o firmă din București, pentru reușita acestui eveniment.

La miting au fost prezenți peste în jur de 150.000 de oameni, îmbrăcați în tricouri sau cămăși albe. A fost cel mai important miting organizat de PSD în timpul domniei lui Liviu Dragnea. Oamenii au fost aduși din toată țara în centrul Capitalei, pentru a protesta „împotriva abuzurilor din justiție”. Pancarte cu Laura Codruța Kovesi în costum de deținut, discursuri în care procurorii au fost făcuți „șobolani” – așa a arătat mitingul la care PSD-iștii se lăudau că aduc un milion de oameni.

Mitingul a fost convocat pentru a șterge din imaginea publică amploarea protestelor #Rezist, apărute după adoptarea Ordonanței 13 (pe 31 ianuarie 2017), când sute de mii de oameni au ieșit în stradă săptămâni și luni la rând, epicentrul fiind în Piața Victoriei din București.