Comunicat de presa

Suspiciunea de Coronavirus, o dambla a presei locale băcăuane.

După ce presa locală s-a aruncat ”în faţa trenului”, doar-doar o prinde bine o ştire de senzaţie neverificată, Ministerul Sănătăţii ne dă asigurări că nu putem vorbi de un virus Corona în cazul studentului reîntors din China.

La sosirea în ţara el a prezentat doar febră şi tuse seacă, care între timp s-au remis, în momentul de faţă acuzând dureri musculare”, a anunţat, într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii.

Pacientul a venit dintr-o regiune din China cu puţine cazuri confirmate de infecţie cu noul Coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localităţi. A sosit în ţară în urmă cu opt zile. Este foarte puţin probabil că pacientul să fie infectat cu noul Coronavirus. La sosirea în ţară a prezentat doar febră şi tuse seacă, care între timp s-au remis în momentul de faţă acuzând dureri musculare”, se arată în comunicatul Ministerul Sănătăţii.

Studentul va fi internat, în cursul acestei seri, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof.Dr. Matei Balş”, unde va fi evaluat şi diagnosticat clinic şi biologic.