Comunicat de presa

Poliția Locală a luat la ”rost” șoferii indisciplinați.

La sfârșitul săptămânii trecute polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră și Eliberare Permise de Liberă Trecere au desfășurat o acțiune ce a vizat respectarea prevederilor legale privind abaterile statice: oprire, staționare, acces interzis precum și alte abateri prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Zonele vizate au fost str. Ștefan cel Mare, str. Mioriței, str. Energiei, str. Milcov, str. Alexandru cel Bun, str. Republicii și str. Aeroportului, cu această ocazie fiind verificate un număr de 27 autovehicule și aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.980 lei.

Totodată, polițiștii locali au efectuat verificări în vederea depistării conducătorilor de autovehicule de mare tonaj care nu dețin permise de liberă trecere. Astfel, au fost identificați un număr de 30 conducători de autoutilitare cu masa maximă mai mare de 3,5 tone care tranzitau municipiul Bacău, fără a avea permis eliberat de Poliția Locală a Municipiului Bacău, fapt pentru care au fost sancționați contravențional conform H.C.L. nr. 305/2018. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate s-a ridicat la 6.100 lei.

Poliția Locală recomandă conducătorilor auto, care utilizează drumurile publice din municipiul Bacău, să respecte legislația în vigoare, întrucât verificările efectuate pe acest segment de activitate vor avea caracter permanent.