Pareri

Program de administrare pe 4 ani al municipiului….de două pagini? O fi pe PLUS?

Un fan al blogului nostru ne-a contactat zilele trecute şi ne-a explicat despre o ciudăţenie pe care el nu o înţelege. În PLUS e competiţie internă pentru candidatura la Primărie şi candidaţii au elaborat un program în acest sens.

Răsfoind cele 6 programe ale celor 6 candidaţi, observăm (cu o excepţie previzibilă) că acestea au cam două pagini de caiet studenţesc. O fi Bacăul catalogat ”comună” în ultimii 4 ani dar să îţi doreşti primăria şi să vii în faţa alegătorilor din partid cu doar câteva rânduri, e cel puţin ciudat. Nu detalii şi nici cifre ci doar titluri populiste de campanie electorală cu care, să fim sinceri, nu poţi contra competiţia ce va urma cu USR în cadrul Alianţei.

Cică Dan Barna ar dori o componenţă de 3 la 1 la alegerile locale, în favoarea USR-ului desigur şi cei din PLUS au sărit ca arşi. Dacă citiţi programele de campanie pentru cei ce vor să devină primari, nu vă veţi mira. Cel puţin, părerea autorului acestui articol e că ar putea fi lejer un 6 la 1 în favoarea USR-ului la locale.

Nu poţi scrie doar titluri de gen, Educaţie, Sărăcie, Dezvoltare, Infrastructură…etc, lucruri generaliste, lucruri ce mereu au fost pe buzele candidaţilor la locale, fără să ai şi detalii despre cum vei face asta.

Aşa cum mă aşteptam, Cristian Ghingheş are de departe singurul program mai realist şi care se poate bate de la egal la egal cu orice alt candidat la Primărie, indiferent de partidul din care face parte.

Stau şi mă întreb, a găsit PLUS oamenii pregătiţi pentru a candida la Primăria Bacău?

Priviţi cum arată un program de două pagini pentru administrarea Bacăului în următorii 4 ani:

Publicam dreptul la replica al Presedintelui PLUS Bacau trimis catre redactia noastra:

Referitor la postarea dumneavoastră din 26.01.2020, vin cu următoarele precizări.
Competiția internă PLUS Bacău pentru Primăria Bacău a fost una internă, între membrii PLUS, dar nu ne deranjează faptul că programele candidaților au fost postate înaintea noastră. Noi ne bazăm pe transparență, fapt pentru care programul candidatului nostru va fi public imediat ce acesta va fi ales. Nu este normal să apară înainte de votul final pentru că ar avantaja pe unii și dezavantaja pe alții. Candidatul nostru își va prezenta public programul personal dar va prelua și viziunea echipei, împreună cu propunerile și soluțiile celorlalți candidați. Apoi vom vedea propunerile colegilor de alianță, iar cel mai pregătit și susținut candidat, va reprezenta alianța PLUS-USR la Alegerile Locale pentru Primăria Bacău.’


Cristian Ichim,
Președinte PLUS Bacău

2 thoughts on “Program de administrare pe 4 ani al municipiului….de două pagini? O fi pe PLUS?

  1. Ce să zicem de faptul că unii „candidați” nu s-au obosit să scrie cu diacritice, sau că unele „programe” au greșeli gramaticale evidente?

    1. Nu am vrut sa mentionez si acest lucru. Dar exista zeci de greseli gramaticale….unele impardonabile chiar daca ai fi scris pentru chinezi. Noi criticam, ei isi fac treaba! Cam asa trebuie sa functioneze politica!

Comments are closed.