Chiriaşii ANL-urilor pot deveni în curând proprietarii locuinţelor.

Chiriaşii ANL-urilor au tot întrebat administraţia locală de-a lungul timpului dacă îşi pot cumpăra locuinţele şi răspunsul a tot fost pasat către un răspuns din partea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Circa 100 de cereri de acest gen există pe masa administraţiei locale şi se pare că în scurt timp se vor putea putea cumpăra aceste locuinţe de către actualii chiriaşi.

Valoarea de vânzare stabilită prin Ordinul Ministrului Dezvoltării Regionale, pentru aceste locuinţe ANL, valabilă până în iulie 2020 este de 407 euro pe metrul pătrat, cifra situată sub jumătate din preţul actual al apartamentelor construite în Bacău.

„UAT Bacău a transmis documentația către Agenția Națională pentru Locuințe, pentru emiterea hotărârii de Guvern privind trecerea locuințelor din proprietate publică a statutului în proprietate privată, urmând ca după emiterea hotărârii să se procedeze la vânzarea locuințelor”, se arată într-un răspuns oficial al administrației locale, menţionează zdbc.ro.

740 de locuințe ANL sunt administrate în prezent de Primăria Bacău prin Compartimentul Evidență Contracte, dintre acestea, 692 sunt ocupate, alte 48 urmând să fie repartizate prin Hotărârea Consiliului Local.