Pareri

Sondajul TV Urban Bacău în dezbatere publică pe social-media. Agonie şi extaz!

Am creat un SONDAJ pentru a vedea cam ce preferinţe există în acest moment în privinţa componenţei Consiliului Local din vara lui 2020. Şi a început nebunia. Distribuiri, comentarii şi socoteli făcute cu migală de cei care sunt în cursa pentru un viitor loc în Consiliul Local.

Un succes fără doar şi poate a testării în acest moment a posibililor candidaţi. Peste o mie de votanţi unici şi peste două mii de voturi exprimate. În acelaşi timp, Marius Apostol, jurnalist băcăuan, a creat un sondaj legat de preferinţele pentru fotoliul de primar. În sondajul lui, Lucian Viziteu conduce cu vreo 30% şi în cel pentru CL făcut de Urban Bacău TV, Dorin Chirilescu, un posibil consilier independent, cu 18%.

Ce să vezi. Observăm în social media o agitaţie maximă legată de apariţia celor două sondaje şi mai ales de rezultatele obţinute de unii candidaţi. Agitaţia e în curtea outsiderilor şi a celor care n-au parte de vreo atenţie în aceste sondaje. Pe unul dintre grupurile de bârfă politică din Bacău, câţiva excluşi dintr-un partid politic vorbesc despre cele două sondaje ca fiind ireale şi comandate dintr-o direcţie anume, că ele nu reflectă realitatea şi nici nu pot fi luate în calcul. Alături de câteva analize şi cifre enumerate cu mare pricepere de politicienii răzvrătiţi, se observă importanţa sondajului făcut de TV Urban Bacău.

Dacă am vrea să ne testăm valoarea şi mai ales importanţa pe piaţa media locală, o putem face uşor văzând cam cât de mult se vorbeşte despre noi. Şi ne bucurăm enorm să observăm că trustul nostru media se află pe gura tuturor. Când deranjezi şi observi că mulţi vorbesc despre sondajul nostru ca fiind unul de ”manipulare”, înţelegi cât de important e TV Urban Bacău şi nu poţi decât să te înclini în faţa celor 60.000 de vizitatori ai site-ului urbanbacau.ro şi a celor peste 70.000 de persoane ce au accesat postările paginii de facebook în ultima săptămână.

Ne-am pune semne de întrebare dacă nimeni n-ar scrie despre noi ceva, dacă nimeni nu ar critica vreo informaţie urbană şi dacă nu am avea 7.000 de vizualizări la o emisiune în direct cu şi despre Bacău, aşa cum am avut la cea cu dl. Dorin Chirilescu. Atunci ne-am face griji. Până atunci, savuram interesul tuturor pentru proiectul TV Urban Bacău. Mulţumim!

PS: Prin demersul nostru nu am dorit să aducem atingere nimănui în interese, acțiuni sau convingeri politice. Dacă au existat unele derapaje, ne cerem scuze în mod public. Sondajul va fi închis peste 5 zile, timp în care mai aveţi timp să votaţi şi să distribuiţi sondajul!

2 thoughts on “Sondajul TV Urban Bacău în dezbatere publică pe social-media. Agonie şi extaz!

    1. Ele sunt blamate oarecum Marius. Dar e dreptul lor sa fie deranjati de rezultate. Cand iti faci socoteala acasa si in piata gasesti alte preturi, e cam dezamagitor 🙂

Comments are closed.