Advertorial

”Formula fericirii”

Multumit de inspiratia avuta in ultima perioada dar si de sustinerea constanta si a sfaturilor unei bune prietene, va impartasesc inca un fragment din „Formula Fericirii”, lucrarea mea, care cel mai probabil va iesi din tipar spre sfarsitul acestiu an. Fragmentul face parte din capitolul „Inimi luminate”.

In Orient taurii tineri sunt testati in lupta din arena intr-o anumita maniera. Fiecaruia i se permite sa atace picadorul care ii impunge cu o lance. Astfel, curajul fiecarui taur este apreciat cu grija in functie de numarul atacurilor sale asupra picadorului, lucru ce demonstreaza abilitatea sa de a ataca in ciuda durerilor atroce pricinuite de ranile produse de lama. Prin urmare, iata cum voi recunoaste tastarile la care viata ma va supune in felul ei specific, zi de zi. Daca voi continua sa incerc si nu ma voi opri, daca voi merge inainte, voi reusi.

Daca voi continua voi reusi.
Nu am venit in aceasta lume infrant; esecul nu curge prin venele mele. Refuz sa fiu o oaie pastorita de catre ciobanul meu. Sunt un lup si refuz sa vorbesc, sa merg si sa ma culc alaturi de oi. Nu voi asculta niciodata pe aceia care se plang si se vaita din orice, pentru ca boala lor este contagioasa. Ii voi lasa sa li se alature oilor. Abatorul nu este casa mea si nici destinul meu prin infrangere.

Voi continua pana voi reusi.
Roadele vietii se vor gasi mereu la sfarsitul oricarei provocari. Si nu imi este dat sa cunosc dinainte numarul pasilor necesari pentru atingerea scopului meu final. Ma pot confrunta cu esecul pana la al o sutalea pas, insa succesul se poate ascunde in spatele urmatoarei curbe din drumul vietii mele. Intotdeauna voi face inca un pas. Chiar daca nu imi este de folos, voi mai face unul si apoi inca unul. Caci intr-adevar, cate un pas facut la timpul sau, nu este niciodata prea dificil.

Voi continua pana voi reusi.
De acum inainte voi considera efortul pe care-l depun zilnic asemeni unei lovituri de barda aplicata unui stejar viguros. Prima lovitura nu va determina nici un tremur, nici o vibratie falnicului stejar, nici a doua si chiar nici a treia. Fiecare lovitura aplicata, luata separat, pare fara nici o urmare. Si totusi copacul se va aschia si in cele din urma va cadea doborit. Asa va fi si cu eforturile mele de astazi.
Voi fi asemenea picaturii de ploaie ce spala muntii; furnicii care devoreaza tigrul; stelei ce lumineaza pamantul; sclavului ce ridica piramide. Imi voi construi castelul caramida cu caramida, caci stiu ca micile incercari repetate vor infaptui orice vis, orice nazuinta.

Voi continua pana voi reusi.
Nu voi lua niciodata in calcul infrangerea
si voi elimina din vocabularul meu cuvinte sau fraze precum: retragerea, neputinta, imposibilul, anormalitatea, imposibilul, esecul, boala, nefolosirea, lipsa de speranta; pentru ca acestea sunt cuvintele prostilor. Voi evita disperarea, dar daca aceasta boala a mintii ma va infecta si va pune stapanire pe mine, atunci voi lucra la inlaturarea disperarii. Voi accepta si voi indura. Voi ignora obstacolele ivite la picioarele mele si voi pastra privirea tintita asupra scopurilor intiparite pe fruntea mea, pentru ca stiu ca acolo unde desertul se termina, iarba verde incepe sa creasca.

Voi continua pana voi reusi.
Imi voi aminti de antica lege a mediilor si o voi aplica in atingerea scopurilor mele. Voi continua sa incerc in cunostinta de cauza, caci cu fiecare esec, cresc sansele mele de succes. Caci fiecare „neah” ma va aduce mai aproape de sunetul „oh yeah”. Fiecare incruntare a fruntii ma va pregati pentru zambetul mare al victoriei finale. Fiecare ghinion ce ma va paste va purta in el semintele norocului de maine. Trebuie sa avem noapte pentru a aprecia ziua. Trebuie sa esuez des ca sa reusesc doar o data.

Voi continua pana voi reusi.
Voi incerca, apoi voi incerca iar si iara. Fiecare obstacol il voi considera un simplu ocolcin realizarea telului meu, o scurta intarziere si o provocare pentru profesia mea. Voi continua sa imi dezvolt abilitatile precum un marinar si le dezvolta pe ale sale invatand sa manuiasca carma, iesind din mania fiecarei furtuni.

Voi continua pana voi reusi.
Voi invata si voi aplica un alt secret al celor care exceleaza in munca lor. La finalul fiecarei zile, indiferent ca a fost una proasta sau excelenta voi incerca sa mai inchei o vanzare. Cand gandurile mele imi indrepata corpul obosit spre casa, voi rezista tentatiei de a renunta si a ma retrage. Voi mai face o incercare sa inchei ziua cu o victorie, iar daca aceasta esueaza, voi mai incerca inca o data. Dar niciodata nu voi permite sa inchei ziua infrant de un esec. In felul acesta voi planta semintele succesului de maine si voi dobandi un avantaj insurmontabil asupra celor care isi incheie ziua de lucru la o anumita ora. Cand altii abandoneaza lupta lor, a mea doar ce incepe, iar recolta mea va fi din belsug.