Urban Bacau

Ce spune George Cojocărescu despre o eventuală candidatură la fotoliul de Primar al urbei?

În ultimele săptămâni se fac diverse calcule, se strâng mâini şi se fac liste. Se vehiculează nume de oameni şi de partide, se fac pariuri şi deopotrivă compromisuri. Zvonistica funcţionează la parametrii perfecţi scenei politice.

”Am auzit că X va candida la Primărie, că Y vrea să ajungă doar consilier sau că Z pleacă de la partidul M la N. Şi ne întrebam dacă a început deja campania electorală. Eu zic că da. Sunt deja anunţate oficial candidaturi la fotoliul de Primar şi nebunia a început cu 5 luni mai devreme.

Tot zilele astea am auzit despre George Cojocărescu. Nu că ar fi scos un album nou şi nici că a mai câştigat un trofeu la vreun concurs naţional. Am auzit că va candida sau că e posibil să candideze la funcţia amintită. Gabriel Bălan, realizatorul emisiunii ”Dialoguri pe scara Richter” de la TV Urban Bacău l-a avut invitat în emisiunea de aseară. Subiectul principal? ”George Cojocărescu va candida la alegerile locale din vară?”

Răspunsul a tot fost ocolit până n-a mai avut încotro şi a venit sub următoarea formă: ”Sunt pregătit să mă implic dar nu pot spune de pe ce poziţie.” George Cojocărescu n-a infirmat în nici un moment o eventuală candidatură la fotoliul de primar aşadar zvonurile par să se confirme. Se anunţă de pe acum o bătălie foarte interesantă la alegerile locale din vară, având o ”garnitură” de candidaţi ce vine din urmă. Dacă va câştiga experienţa politică sau popularitatea candidaţilor, vom vedea în curând.