Despre Spitalul Judeţean. Din nou speranţe. De fel, se lucrează! Cică.

Cosmin Necula a participat azi la o întrunire importantă. Una care a avut ca subiect, Spitalul Judeţean, Municipal sau ce naiba o mai fi până la urmă. Se vrea holding dar cică nu se poate până Guvernul nu dă o HG. O aşteaptă de prin vară când mai postase pe facebook despre indiferenţa celor care ar trebui să nu plimbe hârtiile dintr-un birou în altul. Astăzi speranţele au plutit în încaperarea cu pricina şi primarul municipiului a postat pe facebook:

Ședința de lucru la care am participat astăzi a reunit toți factorii decizionali la nivel local alături de reprezentanții Guvernului: domnul dr. Vasile Lucian Pintea – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății și doamna dr. Marieta Bărduț – consilier superior în cadrul Direcției Management și Structuri Sanitare.

După cum știți, pentru funcționarea complementară a Spitalului Municipal cu Spitalul Județean de Urgență mai avem nevoie de o Hotărâre de Guvern, pentru emiterea căreia am făcut demersuri repetate la ministerele de resort. În scurt timp se vor împlini doi ani de când NU AM PRIMIT ACEST AVIZ DIN PARTEA GUVERNULUI!

Am fost efectiv purtați între ministere: Ministerul Sănătății, Ministerul de Finanțe, Ministerul Justiției, Ministerul Sănătății, fără niciun rezultat.

Sper ca noua echipă guvernamentală să deblocheze situația și să înțeleagă necesitatea emiterii acestei HG, fără de care holdingul spitalicesc nu va putea funcționa.

În paralel noi lucrăm la finalizarea clădirii Spitalul Municipal, având în derulare contractul pentru proiectarea restului de lucrări. Compania italiană care realizează proiectul a respectat până acum termenele prevăzute în contract, predând deja documentația necesară pentru obținerea avizelor.

Totodată Societatea de Servicii Publice Municipale lucrează la realizarea parcării din fața Spitalului Municipal unde vor fi amenajate 131 de locuri de parcare, trotuare și căi de acces.”