Comunicat de presa

La următoarea şedinţă a Consiliului Local, PSD Bacău vrea înjumătăţirea numărului de poliţişti locali!

Consilierii locali PSD au redactat proiectul privind reorganizarea Poliţiei Locale Bacău, spunând că astfel se face o economie la bugetul local de circa un milion de euro anual.

”Am finalizat proiectul privind reorganizarea Poliției Locale a Municipiului Bacău. Urmează să-l depunem imediat la Primărie.

Inițiativa noastră se bazează pe exemple de bună practică administrativă din țară (Poliția Locală Oradea), plecând de la principii clare precum transparența în alocarea resurselor bugetare sau eficientizarea cheltuirii banului public.
Proiectul nostru are următoarele obiective:

-Desființarea și reorganizarea Poliției Locale ca direcție în cadrul Primăriei Bacău (nu ca instituție de sine stătătoare cum se întâmplă în prezent).
-Ajustarea schemei de personal la noile necesități și rigori, rezultate în urma procesului de reorganizare.
-Reducerea cu aprox. 50 la sută a cheltuielilor de funcționare a Pol. Locale și economisirea a peste 1 milion de euro în bugetul local prin înjumătățirea cheltuielilor de personal.
-Organizarea de concursuri transparente, pe criterii de competență, nu pe cumetrii sau prieteșuguri, în vederea ocupării posturilor de conducere.
-Îmbunătățirea relației cu cetățeanul, polițiștii locali urmând a-i deservi pe băcăuani în stradă, nu din mașini sau birouri.

Reorganizarea Poliției Locale ca direcție în cadrul Primăriei Bacău, ajustarea schemei de personal și economisirea a peste 1 milion de euro se impun urgent, în condițiile unui buget local tot mai restrâns, din care trebuie asigurată finanțarea și funcționarea serviciilor publice de interes local (termoficare, salubrizare, transport în comun etc).

Solicităm punerea cu celeritate a proiectului pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliul Local, împreună cu proiectul deja depus de noi la Primărie, vizând desființarea structurii de informatori voluntari înființată la nivelul Poliției Locale Bacău.”