Vânzările de imobile au scăzut cu 40% în 2019. Alţii încă vând gogoşi. De marketing.

  •  
  •  

Ştiţi, prin luna aprilie am scris despre ştirile plătite în presa locală, cum că vânzările imobiliare au urcat spectaculos şi că vezi Doamne, dacă nu vă grăbiţi să faceţi împrumuturi bancare de 100.000 de euro pentru un apartament în zonele ”rezidenţiale”, rămâneţi pe drumuri, apartamentele vânzându-se ca pâinea caldă.

Uite că a venit finalul lui 2019 şi cineva a tras linie. Linia arată o scădere cu 40% a vânzărilor în raport cu cele avute în 2018. Aşadar, gogoşile vândute pe bani frumoşi, ca reclamă ascunsă, cum că nu mai sunt apartamente de vânzare, e cel puţin manipulare. Probabil că datorită contrucţiilor numeroase, toate ”rezidenţiale”, a preţurilor ”nesimţite” şi a lipsei de clienţi, ăştia au aplicat tactica respectivă.

Bacău.net scria în primăvara trecută despre pericolul ăsta şi Bălăceanu s-a arătat foarte deranjat de faptul că i-am dat peste nas. Nu ştiu ce contract a semnat cu dezvoltatorii imobiliari dar a vândut gogoşi ce miroseau de la o poştă.

Agenția de Cadastru Bacău arată o scădere a vânzărilor în sectorul imobiliar pe final de 2019. Şi asta în timp ce unii spun că şi apartamentele ce se vor construi în 2021 sunt deja vândute. Astea-s tehnici de marketing, legale dar fără nici un suport. Mii de apartamente zac nelocuite şi sunt de vânzare la preţuri mai mici decât cele noi care se vând cu cel puţin 800 euro mp, având o creştere de 10% în 2019 ca preţ de referinţă.

Puneţi mâna pe telefon şi sunaţi la orice dezvoltator. Să-mi indicaţi dezvoltatorul care nu mai are apartamente de vânzare. Hai să fim serioşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *