Pareri

Educație prioritară pentru băcăuani. PLUS Bacău are soluţia!

”Luni, pe 13 ianuarie 2020 începe Școala. Autoritățile locale continuă să aibă carențe serioase în gestionarea problemelor școlare. În Județul Bacău avem 64 de școli cu toaleta în curte, avem unități de învățământ care nu au autorizații sanitare, autorizații de securitate la incendiu, pază în peste 401 unități de învățământ. Deficitul de cadre didactice reprezintă și el un factor de risc pentru sistemul educațional din Bacău, peste 2.133 de posturi nu sunt încă ocupate.” Asta scrie preşedintele PLUS Bacău, Cristian Ichim, pe facebook. Echipa condusă de el, pare să fie cea care a identificat aceste probleme majore din învăţământul local şi cea care le poate rezolva pe viitor. El vorbeşte şi despre abandonul şcolar, cel care a ajuns la un nivel alarmant în judeţ.

O altă problemă majoră pentru Județul Bacău o reprezintă abandonul școlar. Majoritatea elevilor care renunță la școală o fac din cauza sărăciei. Deși deținem recordul la nivel național la beneficiari de alocație de sprijin familial (potrivit AJPIS Bacău avem peste 10.920 de familii care primesc alocație în valoare de 1.869.094 lei). Această măsură, singura gândită de autorități, care trebuia să stopeze abandonul școlar, observăm că nu funcționează.

Echipa PLUS Bacău știe de ce nu funcționează ajutorul de sprijin familial, pentru că nu este susținut și de un program de prevenire a abandonului școlar ce trebuie să conțină măsuri imediate de prevenție.

Noi, echipa PLUS Bacău, știm unde trebuie lucrat, ce trebuie să conțină acest program de prevenire a abandonului școlar pentru Județul Bacău.

În acest caz, gândim că PLUS Bacău ar trebui să fie în administraţia judeţului pentru ca măsurile ”salvatoare”sa poată fi puse în aplicare. Adică ar trebui să votăm partidul lui Cioloş, apoi scăpăm de abandonul scolar dacă aceştia pun în aplicare măsurile salvatoare. Bine băieţi, vă votam şi scăpăm de abandonul şcolar prezent cu precădere în mediul rural. Până atunci, să mai facem cunoscut şi altora aceste lucruri de care voi vă preocupaţi.