Evenimente

Depunere jurământ militar la Bacău.

Cursanții comando din cadrul Batalionului Comando 53 Smaranda Brăescu, au depus jurământul de credință față de patrie. 18 tineri soldați au depus astăzi jurământul de credință față de Patrie și vor începe instrucția militară la Batalionul 53 Comando „Smaranda Brăescu” din Bacău.
La ceremonial a participat prefectul județului, domnul Liviu Miroșeanu și primarul municipiului, domnul Cosmin Necula.

În deschidere, comandantul Batalionului 53 Comando, domnul locotenent-cololnel Grigore Ungureanu și-a onorat uniforma, ținând subordonaților un emoționant discurs prin care evoca tradiția militară, rolul determinant al Monarhiei în înfăptuirea independenței și uniunii naționale, pe care Armata Română trebuie să o apere.

Adresându-se participanţilor, prefectul a felicitat instructorii şi militarii care au depus jurământul pentru alegerea pe care au făcut-o astfel, apreciind Batalionul 53 “Smaranda Brăescu” – Comando ca fiind unul din cele mai respectate şi de temut corpuri de elită din Armata României. Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a transmis succes în atingerea potenţialului şi victorii depline în misiunile derulate sub semnul valorilor fundamentale: iubirea de patrie, dedicarea totală, identitatea corpului de armată.