National

S-au răzgândit! Punctul de amendă revine la valoarea de 145 lei!

Guvernul Orban a adoptat, luni, prin Ordonanţa de Urgenţă care va cuprinde măsurile din angajarea răspunderii Guvernului pe Ordonanţa 114, plafonarea punctului de amendă la valoarea din 2019, după ce acesta crescuse, de la 1 ianuarie, la 223 de lei.

Îngheţarea punctului de amendă la 145 de lei, pentru 2020, a fost adoptată de Executiv, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, luni, după şedinţă. Îngheţarea punctului de amendă era prevăzută în angajarea răspunderii Guvernului în Parlament, pe modificările la Ordonanţa 114, însă PSD a decis să atace la CCR această măsură.

Astfel, pentru că prevederile din angajare s-au suspendat, punctul de amendă a crescut, începând cu 1 ianuarie 2020, de la 145 lei la 223 lei. Orban a explicat de ce a introdus această măsură privind îngheţarea punctului de amendă, în proiectul de Ordonanţă. „Ştiți că punctul de amendă este stabilit în conformitate cu legea în legătură cu salariul minim pe economie și am menținut punctul de amendă la nivelul existent anterior, fără a ține cont de creșterea salariului minim brut cu 7,2%”, a spus premierul.