Comunicat de presa

Dragoş Benea pune sare pe rană! ”Bacăul și Moldova nu se află printre prioritățile guvernului PNL”

Europarlamentarul PSD, Dragoş Benea critică deasemenea alocarea de doar 64 milioane lei din cei 350 necesari finalizării Centurii Bacău. Pe facebook, Benea reafirmă faptul că Bacăul şi Moldova nu-s pe lista de priorităţi a Guvernului.

”Reaua guvernare a PSD a asigurat finanțarea lucrărilor de la şoseaua de centură a Bacăului. Mulțumită conlucrării exemplare dintre guvernările centrală și locală ale PSD acest proiect de infrastructură, vital pentru dezvoltarea Bacăului, a ajuns la un grad de realizare de 45 la sută – fiind socotit cel mai dinamic șantier de mare infrastructură din țară.

După ce a pus cruce Autostrăzii Moldovei, guvernul PNL se pregătește să îngroape și centura Bacăului prin subfinanțarea lucrărilor și neasigurarea condițiilor necesare înaintării cu rapiditate a proiectului.

Asta, în contextul în care grupul de lucru constituit de fostul prefect al Bacăului, Valentin Ivancea, a topit în 2019 birocrația, iar centură a obținut toate avizele și autorizările necesare – la acest moment nu mai există nicio piedică administrativă în calea centurii. Totul ține de asigurarea finanțării de către guvernul PNL și mobilizarea constructorului băcăuan, un constructor care n-a pus un metru de asfalt în Bacău cât timp orașul a fost condus de PNL (2004 – 2016).

E bine de știut că centură Tg. Mureș, care este într-o licitație suspendată și fără nici o ofertă depusă, deci cu șanse infime să fie contractată în 2020, are – în bugetul național făcut de PNL – o alocare superioară șoselei de centură a Bacăului!

Concluzia e una singură: Bacăul și Moldova nu se află printre prioritățile guvernului PNL. Investițiile în derulare sub guvernarea PSD sunt acum subfinanțate și implementarea lor va fi mult încetinită, ba chiar stopată. PNL și guvernul său au ca obiectiv să ia banii de pe proiectele derulate în Moldova și să-i ducă la clientela politică din Transilvania.”