Pareri

”Dumnezeii” în halate albe de la Floreasca protestează! A murit doar o femeie, ce naiba?

10 obligaţii încălcate din cele 33 existente. Nereguli pe bandă rulantă în urma controlului făcut de Inspecţia Sanitară de Stat la Spitalul Floreasca şi doctorul Beuran demis. Plus 30.000 lei amenzi cumulate de toţi cei vinovaţi. Înainte de toate astea, o femeie a ars ca o torţă în acest spital. Inspecţia Sanitară de Stat spune în raport că a fost eroare umană. Clar! Negru pe alb.

Ce face gloata de medici şi asistente aflate în ”bisericuţa” doctorului? Protestează! Adică nu mai asigură decât urgenţele. A murit un om din cauza indiferenţei unor incompetenţi şi ăştia sunt deranjaţi de amenzi. Plus de lipsa lui Beuran din gaşca ce servea până acum cafeaua dimineaţa. Cât tupeu? Un om e în pământ şi cineva ar trebui să înfunde puşcăria. S-au ales doar cu amenzi şi sunt deranjaţi.

Cum ar trebui să protesteze familia femeii ce a ars la Floreasca?

În urma analizei întregului material probator avut la dispoziţie, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secţiei. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, şi decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III. (…) De asemenea, Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu amenzi unitatea spitalicească pentru neregulile găsite, cât şi întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei, cuantumul acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

”Dumnezeii” ăştia în halate albe nici măcar onoare n-au. Mor oameni în urma neregulilor şi nepăsării cadrelor medicale şi ăştia o ard pe #rezist. N-ar fi fain să protestăm şi noi pacienţii cu miile în faţa spitalelor, în urma unei gafe de proporţii şi să îi trimitem acasă, la măturat străzile sau la spălat vase? Poate acolo nu mai omoară pe nimeni chiar dacă nu-şi fac treaba.