Campanie

A fost un Crăciun cu iubire. Multă, enormă, gigantică iubire.

Zeci de persoane s-au mobilizat pentru ca ecoul sărbătorilor să răsune până-n odăi unde sorții potrivnici s-au instalat tiranic.

1. În satul, Ciobănuș, o mamă cu 3 copii și un prematur ne-a cucerit cu dorința ei de a împărți cu alte 2 familii, toate cele primite.

2. În satul Straja, o străbunică brăzdată de contuzii, crește exemplar singură 3 strănepoți.
Drept răsplată, nepotul ei și tatăl copiilor, o lovește aproape zilnic fără milă, pentru a o constrânge să-i ofere bani de cheltuială la birtuțul unde-și duce veacul până la inconștiență.
N-am cunoscut aceste detalii până nu am ajuns acolo și vecinii m-au abordat, istorisindu-mi scene dintre cele mai halucinante pe care le-am aflat vreodată.
Mama a părăsit copiii în urmă cu 1 an jumătate, a plecat din România, Dumnezeu știe pe unde.
Bunica ar merge și mâine la un azil, dar știe că în această situație, strănepoții vor ajunge institutionalizați. “Cât mai sunt în puteri, nu-i las ai nimănui.”

3. Asociația Surzilor din România-filiala Bacău.
Dacă vrei să te îmbâiezi într-o mare de iubire și recunoștință, le calci pragul. Pentru că nu de cuvinte e nevoie. Nici când oferi, nici când primești.

4. Căminul de bătrâni Povestirile Bunicilor.
Locul în care seniorii petrec timpul ce le-a mai rămas, iar cea mai râvnită bucurie e mângâierea. I-am copleșit cu un repertoriu bogat de colinde, moment pe care Petru Vezeteu și fiul său l-au pregătit cu mult suflet și dăruire.

Voi încerca să fac opozabil tuturor, cine sunt eroii Crăciunului meu, sunt însă copleșită de numărul mare al celor care s-au implicat în aceste demersuri: prieteni, cunoscuți, necunoscuți, colegii mei preaiubiți cu inimi albastre de USR, toți cei care au oferit un strop de iubire, care pic cu pic, a creat o oază maaaare, din care s-au “hrănit” atât de multe suflete.

Pe data viitoare!
Cu iubire, Ana Groza.