Cu alte 9 ambulanţe noi, parcul auto SAJ Bacău ajunge să numere 62 de maşini!

Numărul insuficient de ambulanţe în judeţul Bacău e cunoscut de toată lumea, personalul, la fel de insuficient, la fel de cunoscut. Autospecialele Serviciului de Ambulanţă au doborât recorduri de peste 1 milion de kilometri la bord, unele dintre ele, fapt ce nu e deloc în regulă. În anul 2019, personalul a fost nevoit să facă gărzi suplimentare pentru a putea acoperi necesarul, lucru ce a făcut ca oboseala să-şi spună cuvântul de cele mai multe ori.

IGSU a achiziţionat 120 de ambulanţe şi 9 dintre ele vor ajunge în judeţul Bacău. Ele au fost achiziţionate cu fonduri europene. Astfel, SAJ Bacău ajunge să numere în parcul auto, 62 de ambulanţe, în continuare insuficiente pentru activitatea ce trebuie făcută în spaţiul acoperit de acest serviciu.

„Este programul prin care noi am primit și anul trecut 12 ambulanțe, din care 10 de tip B. Acum vom primi 4 ambulanțe de tip A, pentru transport, externări și avantajul este că pot transportă mai mulți pacienți deodată și probabil acestea vor fi repartizate acolo unde există spitale. Mai primim și 5 ambulanțe de tip B, care sunt cu tracțiune 4×4 și acestea vor ajunge probabil acolo unde drumurile sunt mai proaste, mai dificile. Noi sperăm să le dotăm și să le pregătim ca până la sfârșitul anului să le dăm în circulație”, a declarat pentru zdbc.ro, Aura Crețu, managerul Serviciului de Ambulanță Bacău.