Local

Consilierii locali PSD au pus gând rău Poliţiei Locale!

Vor să mai strângă cureaua, vor să mai lase bani şi la bugetul local şi vor să eficientizeze instituţia. Astfel, schema de personal a Poliţiei Locale se doreşte redusă cu 50%. În anul 2018, cheltuielile cu personalul din Poliţia Locală Bacău a ajuns la cifra de 12,5 milioane lei, cu 23% mai mult decât în 2017, asta calculat la cei 173 de angajaţi.

Consilierii vor să scoată din joc „cumetriile” din Poliţia Locală şi să „decupleze” pensionarii reangajaţi în cadrul instituţiei. Ceea ce nu înţeleg eu e, de ce nu s-au gândit la aceste lucruri minunate în cei 3 ani şi jumătate de administraţie locală şi de ce o fac abia acum. Nu i-a împiedicat nimeni să eficientizeze instituţia şi să reducă bugetul cu cheltuielile angajaţilor din instituţie.

Apreciem că diminuarea schemei de personal coroborată cu eficientizarea activităţii Poliţiei Locale, în respect faţă de contribuabilii băcăuani, va conduce la economii semnificative la bugetul local (peste 1 milion de euro), bani care pot finanţa crearea de noi locuri la creşă sau modernizarea şi dotarea claselor din şcoli.

În ceea ce priveşte situaţia cumulului pensiei cu salariul, înregistrat în cazul mai multor lucrători cu funcţii de conducere în Poliţia Locală, organizaţia municipală PSD Bacău militează pentru „decuplarea” pensionarilor de la orice alte venituri publice şi organizarea, în regim de urgenţă, a unor concursuri transparente, în care să primeze competentele şi pregătirea candidaţilor, nu cumetriile şi tovărăşiile, aşa cum se întâmplă cu actualul şef al Poliţiei Locale care e cumătrul primarului Necula.

Reiterăm, pe această cale, apelul că proiectul nostru privind desfiinţarea structurii paralele de informatori voluntari din Poliţia Locală să fie urgent pus în dezbaterea Consiliului Local. Considerăm că transparentizarea activităţii Poliţiei Locale şi eficientizarea acesteia, inclusiv prin eficientizarea cheltuielilor de personal, se impun mai mult ca oricând, în condiţiile unui buget local tot mai restrâns, care trebuie să susţină funcţionarea serviciilor publice de interes local.” au declarat consilierii locali PSD.