Pareri

Un plus în PLUS. Cristian Ghingheş. Ce spune USR despre dorinţa „independentului” de a candida la Primărie.

Se tot vorbeşte despre candidatura lui Cristian Ghingheş, „independentul” trecut la PLUS, la Primărie, în cadrul alegerilor locale din 2020, însă mulţi nu înţeleg mecanismul partidelor noi, cele mai noi, anume PLUS şi USR. În cadrul acestor partide, nu-i ca la celelalte partide cu tradiţie, anume, „la un semn” dat de şeful de la Bucureşti, se lansează la apă un anume candidat. Asta e frumuseţea acestor partide, anume, democraţia în care convieţuiesc pe parcursul unei campanii electorale, adică libertatea de a candida oricine din partid şi votul tuturor membrilor pentru a rezulta un candidat susţinut de acel partid.

Un Ghingheş trecut la PLUS nu înseamnă automat un Ghingheş candidat la Primărie. Euforia unor băcăuani au dus la astfel de socoteli matematice, înainte de a începe competiţia internă din PLUŞ şi mai apoi cea din Alianţa USR-PLUS.

Fără discuţie, Ghingheş e un plus real în partidul creat de Cioloş, dealtfel, „independentului” i-ar fi fost foarte greu să candideze (din nou) fără susţinerea unui partid la Primăria Bacău.

Recent m-am alăturat echipei PLUS Bacău, unde mă voi înscrie în procedura internă care trebuie urmată pentru a deveni candidatul partidului și implicit al alianței la Primăria Bacău.” a declarat Cristian Ghingheş. Aşadar, va urma o competiţie frumoasă şi antrenantă între candidaţii ce se vor alinia la startul din interiorul PLUS. Mai interesant va fi ce va urma în Alianţă. PLUS, aduce astfel primul mare plus în cadrul filialei locale şi asta e părerea personală a autorului.

Contactat telefonic, preşedintele interimar al USR filiala Bacău, Sebastian Cernic, a declarat pentru TV Urban Bacău: „Salut această decizie și îi urez succes. Conform protocolului stabilit în cadrul Alianței, urmează o perioadă în care vom stabili candidatul cu cele mai multe șanse. USR Bacău şi-a desemnat deja candidatul, în urma unei campanii şi a unui vot intern. Avem un candidat puternic, un om care a demonstrat în ultimii ani forță şi perseverență în lupta cu vechea clasă politică. Aşteptăm ca şi Plus să își desemneze candidatul, va urma o competiție din care Bacăul va ieşi, cu siguranță, câștigător. În plus, Alianţa nu are nevoie doar de un foarte bun candidat la primărie, ci și de o echipă de oameni competenți și implicați pentru Consiliul Local.

One thought on “Un plus în PLUS. Cristian Ghingheş. Ce spune USR despre dorinţa „independentului” de a candida la Primărie.

  1. Si cum se face ca pana acum partidele astea noi nu erau bune pentru el? Cum era cand nu avea cu cine sa voteze in turul doi la prezidentiale, ca poate sa iasa si toanta Viorica presedinte ca el nu voteaza? OPORTUNIST Ghinghes asta, n-a iesit PSDismul din el si nici nu cred sa iasa vreodata

Comments are closed.