Local

Benea şi Șova au dat de pământ cu Creţu. Corina Creţu.

Corina Creţu, europarlamentar din partea Pro România, a declarat la Iaşi că Lucian Șova a frânat proiectul autostrăzii Iasi-Tg. Mureş încă din 2017. Doamna, a confundat ori anul ori ministrul, atât timp cât în 2017, ministru al Transporturilor era Răzvan Cuc. Ocazie unică pentru Benea şi Șova de a „tăvăli” cu eurodeputata prin ironiile făcute pe facebook.

„Băcăuanul Șova a avut un an 2018 foarte productiv la Transporturi. A startat şoseaua de centură a Bacăului – cea mai mare investiție de la Revoluție încoace făcută în județul Bacău. Devenit cel mai dinamic șantier de mare infrastructură din țară, centura Bacăului este construită de cel mai puternic constructor român de drumuri, băcăuan la rândul său. Centura conține și un tronson de peste 16 km, construit în regim de autostradă. Îndrăznesc să spun că pentru un număr de ani, aceștia vor fi singurii kilometri de autostradă pe care-i va vedea Moldova.

Același băcăuan Șova se află la originea unui studiu solid fundamentat, elaborat de experții Băncii Europene de Investiții și girat de Jaspers, consultantul agreat al Comisiei, care demonstrează – negru pe alb – că varianta cea mai fezabilă de autostradă către Moldova – atât tehnic, cât și financiar – este pe ruta Brașov – Bacău – Iași (varianta de 3 ori mai ieftină decât ruta Iași – Tg. Mureș, despre care s-a vorbit foarte mult în ultimii 10 ani, fără să se facă ceva concludent pe subiect).

În concluzie, înainte de a mai poposi prin Moldova pentru a vinde gogoși de Crăciun locuitorilor acestei regiuni, Corina Crețu are datoria măcar de a nu escalada în minciună. Abordările axate pe dezbinare și învrăjbire nu vor conduce la nimic bun pentru regiunea noastră, chiar dacă doamnei Crețu poate i se pare că a punctat politic spunând ieșenilor ceea ce ei doreau să audă. Au fost mințiți și nu tocmai frumos.” – a declarat Dragoş Benea.

Mai bine să spună românilor de ce a rupt cu mâna ei proiectul metroului București – Otopeni în două și a aprobat finanțarea proiectului doar până la Mall Băneasa. De ce am fost nevoiți, eu și o întreagă delegație să ne certăm pe acest proiect cu funcționarii doamnei Crețu, ea lăsându-ne singuri în birou pentru că a plecat la fumat. Iar eu am martori și memorie că ea era comisar în 2018.

Eu nu fac SF-uri pe vorbe și ochi frumoși. Am făcut o analiză multicriterială, începută în mai 2018 și terminată în decembrie 2018 cu BEI-Passa, validată de Jaspers, pe care am trimis-o la Bruxelles. Constat că dna. Crețu habar nu are de acest lucru.

Am prins în proiectul de buget 2019 refacerea SF-ului pentru Iași – Tg. Mureș dar și SF + PT pentru Bacău – Brașov, singura autostradă ce va putea fi realizată între Moldova și Transilvania vreodată.” a declarat Lucian Șova.