Pareri

Am pierdut Bacăul? „Cu partidul Băcăuanilor mulţi îşi vor găsi Bacăul”

Ne-am săturat de politică. Chiar ne-am săturat până peste cap. Politica aia care promite prioritate zero în Educaţie şi la final, buget ZERO. Compensatoriu înainte de campanii şi (ne)compensatoriu după rezultatele finale.

Pe plan local, #schimb înainte de alegeri şi #nimic după rezultatele finale. Scuzele primează în nereuşitele administraţiei locale şi după 3 ani în care nu s-a întâmplat nimic, începem din nou poveştile din campaniile electorale făcute o dată la 4 ani.

Speranţele de a reuşi să aducem Bacăul pe linia de plutire sunt visele celor care iubim oraşul ăsta cu adevărat şi regretul că nu apar oamenii potriviţi pentru a-şi dori asta şi a lupta întradevar pentru asta. Venim galanţi la întâlnirile cu cetăţenii în campania electorală şi ne încălţam cu cizmele pentru a răzbi prin noroiul uliţelor băcăuane, apoi ne închidem în biroul Primăriei activând pe facebook. Dăm comunicate de presă şi ne războim cu opoziţia din fotoliul cald, uitând de munca ce trebuie depusă pentru oraş şi pentru judeţ.

Astăzi am aflat despre un nou partid şi e clar că băcăuanii vor fi sceptici în ceea ce priveşte „politicienii noi”. Dacă nu i-aş cunoaşte aş crede la fel dar am luat pulsul oamenilor ce vor cu adevărat să ducă Bacăul acolo unde ne dorim cu toţii. Îşi iubesc meleagurile şi fac parte din cei sătui de incompetenţa politicienilor ultimilor 30 de ani, acei politicieni ce timp de 30 de ani au colorat doar materialele propagandistice cu proiecte „WAW” şi care apoi au uitat de noi. Am încredere că adevăratul #schimb se află în portofoliul lor.

Mai jos, avem certificatul de naştere al celor de la „Partidul Băcăuanilor„, oameni cu care ne vom întâlni în perioada următoare:

Comunicat de presă:

„Cu partidul Băcăuanilor mulţi îşi vor găsi Bacăul

Convingerea noastră:

-Băcăuanii vor să ştie exact pe cine trimit în Consiliul Local, la Primărie. În Consiliul Judeţean. Nu vom accepta outsideri care ne spun cât de minunaţi suntem o dată la 4 ani!

-În partidul nostru activează doar oameni care au făcut ceva concret în viaţa lor. Care nu au fost pe listă scurtă a nimănui!

-Suntem parte a unui proces electiv european pe care îl vom susţine cu toată determinarea! Vom încuraja în schimb valorile băcăuane pentru ca acestea să se manifeste în beneficiul sutelor de mii de locuitori din judeţ!

-Suntem un partid care susţine Diaspora formată şi din cetăţeni ai judeţului Bacău! Au fost de prea multe ori ridicularizaţi fraţii, surorile, prietenii noştri care au salvat de multe ori o economie pe cale de a se prăbuşi!

-Bacău e o stare de spirit care, pe lângă griul genial al lui Bacovia, mai înseamnă Enescu, Tristan Tzara, Nadia Comăneci, Radu Beligan…Bacău înseamnă Borzeşti, are valoarea unui leagăn de neam, un spaţiu spiritual care nu poate fi la periferia societăţii!

Vrem!

-În Consiliul Local, în cel Judeţean, să muncim pentru Bacău-casa noastră comună, nu pentru „politică”!

-Să încurajăm oamenii de afaceri să investească în municipiu şi judeţ pentru beneficii clare, transparente!

-Să fim promotorii unor bune maniere politice capabile să aducă la aceeaşi masă forţe convergente care s-au sfâşiat, mai de fiecare dată, în defavoarea Bacăului!

-Să ne promovăm valorile băcăuane nu în detrimentul, ci în folosul culturii naţionale din care facem parte şi pe care considerăm că noi, băcăuanii, am reprezentat-o cu cinste la orice nivel!

-Să putem fi din nou demni. Oriunde, oricând, să-ţi fie drag să spui: Şi eu sunt băcăuan!”

Marian Ovidiu Stănică
Cristinel-Marian Capsa
Dan Bertea
Iulian Visoiu