Comunicat de presa

„Resping categorig afirmaţiile cum că aş face traseism politic”, Elena Hărătău.

„Voi contribui în plan parlamentar la votarea unor legi benefice pentru români şi pentru băcăuani

Pentru corecta informare a băcăuanilor, doresc să fac anumite precizări, după apariţia în spaţiul public a faptului că voi activa începând din această săptămână în cadrul Grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor.

În primul rând, resping categoric afirmaţiile conform cărora aş face parte din grupul traseiştilor din politica românească. Am fost timp de 20 de ani membru al Partidului Social Democrat, iar băcăuanii care mă cunosc ştiu foarte bine cât de mult am muncit în acest partid. În aceşti ani, am asistat la numeroase ascensiuni politice ale unor colegi, şi susţin cu mâna pe inimă că am contribuit şi eu la avansarea acestora pe scena politică şi administrativă a Bacăului. Nu am nicio remuşcare pentru activitatea şi străduinţa mea din PSD, ba din contră, sunt mulţumită pentru ceea ce am făcut în cei 20 de ani. Faptul că am avut ocazia unei jumătăţi de mandat de deputat reprezintă consecinţa directă a activităţii mele din această perioadă. Consider că nu se poate vorbi de o recompensă nejustificată pentru mine din partea PSD Bacău, un partid cu oameni valoroşi, de care mă leagă amintiri frumoase, demni de respectul meu în continuare.

În al doilea rând, nu pot fi catalogată ca fiind plimbăreaţă politic, deoarece am fost exclusă din PSD! În condiţiile căderii fostului Executiv după moţiunea de cenzură, mi-am asumat votul la învestirea noului guvern, din dorinţa de a contribui la buna funcţionare a ţării şi a instituţiilor statului, în ciuda excluderii aşteptate! Am ales acum să activez în PNL pentru a-mi aduce contribuţia în plan parlamentar la votarea unor legi benefice pentru români şi pentru băcăuani, în circumstanţele actuale ale noii guvernări.

Nu în ultimul rând, după cum am mai afirmat, cred că este important ca parlamentarii să depăşească încet-încet momentele de slugărnicie politică şi să ia anumite decizii şi din punctul de vedere al propriei gândiri şi conştiinţe.”

Deputat PNL Bacău,

Elena HĂRĂTĂU